Klimaat Corsica

Klimaat Corsica

Het klimaat van Corsica in detail

Corsica, een prachtig eiland gelegen in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn schitterende landschappen en adembenemende natuur. Maar wat veel mensen zich afvragen is: hoe is het weer op dit betoverende eiland? In dit artikel zullen we alles vertellen over het klimaat van Corsica, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan. Bekijk ook ons artikel over de beste reistijd Corsica.

Het mediterrane klimaat van Corsica

Corsica heeft, zoals vele andere gebieden rondom de Middellandse Zee, een mediterraan klimaat. Dit houdt in dat het eiland kan genieten van lange, warme zomers en milde winters. De zon schijnt hier vaak, waardoor het een populaire bestemming is voor zonaanbidders. Maar laten we eens dieper ingaan op de seizoenen en hun kenmerken.

Warme zomers op Corsica

De zomers op Corsica zijn heerlijk warm en droog. Dit geeft je de perfecte gelegenheid om te genieten van de prachtige stranden met hun kristalheldere water. Met temperaturen die regelmatig boven de 30 graden Celsius uitkomen, kun je hier optimaal van de zon genieten. Vergeet echter niet om jezelf goed in te smeren met zonnebrandcrème, aangezien de zon hier behoorlijk fel kan zijn.

Milde winters aan de kust

In de wintermaanden koelt het weer op Corsica iets af, maar het blijft nog steeds relatief mild. De temperaturen zakken zelden onder de 10 graden Celsius aan de kust. Dit maakt Corsica een ideale bestemming voor mensen die graag buitenactiviteiten willen ondernemen, zoals wandelen of fietsen.

tempratuur corsica maanden

Bron: klimaatinfo

De berggebieden van Corsica

Corsica staat ook bekend om zijn prachtige bergen en ruige terrein. In deze berggebieden is het weer vaak anders dan aan de kust. Hier kan het aanzienlijk koeler zijn en kunnen zelfs sneeuwstormen voorkomen tijdens de wintermaanden. Als je van plan bent om de bergen te verkennen, zorg er dan voor dat je goed voorbereid op pad gaat en de juiste uitrusting meeneemt.

Weer

Corsica heeft een fantastisch mediterraan klimaat dat perfect is voor liefhebbers van zon en warmte. Met hete zomers waar je heerlijk kunt zonnebaden en milde winters die ideaal zijn voor outdoor activiteiten, biedt Corsica voor elk wat wils. Of je nu in de bergen wilt wandelen of wilt relaxen op het strand, dit eiland zal je niet teleurstellen. Vergeet niet om je vakantie goed te plannen en te genieten van al het moois dat Corsica te bieden heeft!

Bron: klimaatinfo

 441,00

Selina Porto is een 3.0 sterren accomodatie in Porto. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 441.00 per persoon.

 398,00

Catalonia Porto is een 4.0 sterren accomodatie in Porto. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 398.00 per persoon.

 434,00

Odalys Les Villas Bel Godere is een 3 sterren accomodatie in Belgodere. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 434.00 per persoon.