Sartène Corsica

Sartène Corsica

Sartène, gelegen in het zuidwesten van Corsica, draagt met trots de bijnaam “de meest Corsicaanse stad van Corsica”. Deze betoverende stad, gebouwd op een rotsachtige heuvelrug met uitzicht op de Middellandse Zee, ademt geschiedenis en cultuur uit.

Een rijke historie

Sartène’s geschiedenis gaat terug tot de middeleeuwen. De stad heeft een roerig verleden gekend, gekenmerkt door piraterij, banditisme en vendettas. Getuigen van dit verleden zijn nog steeds zichtbaar in de smalle, kronkelende straatjes, de granieten huizen en de imposante citadel die over de stad uittorent.

Een cultureel erfgoed

De Corsicaanse identiteit is sterk aanwezig in Sartène. De lokale taal, Sartenais, wordt door velen gesproken. De stad is trots op zijn ambachtelijke tradities, met name de productie van kastanjehoutproducten, messen en textiel.

Bezienswaardigheden

De citadel

Dit imposante 16e-eeuwse fort biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de omgeving.

Sartène Corsica citadel

Sartène Corsica citadel

Prachtige straten uit de oudheid

Het Musée de l’Alta Rocca

Dit museum toont de archeologie, geschiedenis en etnografie van de regio.

Het Musée de l'Alta Rocca

Het Musée de l’Alta Rocca

Prachtig museum over de geschiedenis van de regio

De Place Porta

Het centrale plein van Sartène, waar u kunt genieten van een kopje koffie of een lokale maaltijd op een van de vele terrasjes.

De Place Porta

De Place Porta

Het centrale plein van Sartene

De wandelroutes

In de omgeving van Sartène zijn er talloze prachtige wandelroutes, met adembenemende uitzichten over de bergen en de kust.

Activiteiten

  • Wandelen en fietsen: De omgeving van Sartène is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Er zijn routes voor alle niveaus, van eenvoudige paden tot uitdagende bergtrails.
  • Zwemmen en snorkelen: De stranden van Propriano, op slechts 13 kilometer afstand, zijn perfect om te zwemmen, te zonnen en te snorkelen.
  • Boottochten: Er zijn diverse boottochten beschikbaar vanuit Propriano, waarmee u de prachtige kustlijn kunt bewonderen en verborgen baaien kunt ontdekken.
  • Gastronomie: Proef de heerlijke Corsicaanse keuken, met verse, lokale producten zoals zeevruchten, kazen en charcuterie.

Sartène is een unieke en onvergetelijke stad die een ware beleving biedt voor iedereen die Corsica bezoekt.

Tips

  • De beste tijd om Sartène te bezoeken is in het voor- of naseizoen, wanneer het weer aangenaam is en er minder toeristen zijn.
  • Sartène is een autovrije stad. Het centrum is te voet of per fiets te verkennen.
  • Er zijn diverse hotels, appartementen en campings in Sartène voor alle budgetten.
  • Vergeet niet om te proeven van de lokale specialiteiten, zoals fiadone (een taart met ricotta) en brocciu (een verse kaas gemaakt van schapenmelk).

Sartène Corsica

Vakantie aanbiedingen Corsica

Cervione

Hotel Orizonte

 710,00

Hotel Orizonte is een 3 sterren accomodatie op Cervione. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 710 per persoon.

 542,00

Camping Marina d'Erba Rossa is een 4.0 sterren accomodatie in Ghisonaccia. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 542.00 per persoon.

 619,00

Camping Sole Di Sari is een 4 sterren accomodatie op Solenzara. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 619 per persoon.

San Nicolao

Sognu di Rena

 732,00

Sognu di Rena is een 3 sterren accomodatie in San Nicolao. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 732.00 per persoon.

Lucciana

Hotel La Lagune

 1.014,00

Hotel La Lagune is een 4 sterren accomodatie op Lucciana. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 1014 per persoon.

 294,00

Odalys Residence Acqua Bella is een 3 sterren accomodatie in Poggio-mezzana. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 294.00 per persoon.