Watervallen op Corsica

Watervallen op Corsica

Corsica, het mediterrane paradijs met prachtige stranden, ongerepte natuur en charmante dorpjes, herbergt ook een schat aan natuurlijke wonderen: watervallen. Verborgen in de bergen en valleien vind je deze oases van frisheid, variërend van kleine kabbelende stroompjes tot woeste watervallen die met donderend geweld naar beneden storten.

Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of gewoon een dagje wilt ontsnappen aan de drukte, Corsica heeft voor ieder wat wils. Deze gids leidt je langs de mooiste watervallen van het eiland, met praktische informatie en tips om je te helpen bij het plannen van jouw avontuur.

De crème de la crème: spectaculaire watervallen

Cascade du Voile de la Mariée

Met een vrije val van 70 meter is dit de onbetwiste koning der watervallen op Corsica. Een korte wandeling brengt je naar een uitkijkpunt met een adembenemend uitzicht op deze bruisende waterval.

Cascade du Voile de la Mariée waterval corsica

Cascade du Voile de la Mariée

de onbetwiste koning der watervallen

Cascade de Piscia di Gallu

Deze populaire trekpleister is niet voor niets een geliefd natuurwonder. Het helderblauwe water en de natuurlijke poelen nodigen uit voor een verfrissende duik op een warme dag.

Cascade de Piscia di Gallu watervallen op Corsica

Cascade de Piscia di Gallu

helderblauwe water en de natuurlijke poelen

Cascades d’Anglais

Deze reeks watervallen is gemakkelijk bereikbaar via een korte wandeling en biedt een idyllische setting voor een picknick of een duik in het heldere bassin.

Cascades d'Anglais

Cascades d’Anglais

Deze reeks watervallen

Verborgen parels: avontuurlijke watervallen

Cascade de Radule

Deze waterval is iets uitdagender om te bereiken, maar de wandeling is meer dan de moeite waard. Je wordt beloond met een verkoelende duik in het frisse water en een spectaculair uitzicht op de omliggende berglandschappen.

Cascade de Radule

Cascade de Radule

Deze waterval is iets uitdagender om te bereiken

Cascade de l’Ucelluline

Deze verborgen schat in het hart van Corsica is een ware oase van rust en schoonheid. De weg ernaartoe is een avontuur op zich, maar de waterval zelf is een paradijs om te ontspannen.

Cascade de l'Ucelluline watervallen op corsica

Cascade de l’Ucelluline

paradijs om te ontspannen

Cascade de Melo

Perfect voor een uitstapje met het hele gezin. Picknickplaatsen, speeltuinen en een eenvoudige, geplaveide pad naar de waterval maken deze locatie ideaal voor jong en oud.

Cascade de Melo

Cascade de Melo

Perfect voor een uitstapje met het hele gezin

Tips voor een onvergetelijke ervaring

  • Goed voorbereid op pad: Zorg voor voldoende water, vooral tijdens de warme zomermaanden. Draag stevige schoenen met grip, want de paden kunnen glad en rotsachtig zijn. Laat geen afval achter en respecteer de natuurlijke omgeving.
  • Bereikbaarheid: Sommige watervallen zijn enkel te voet bereikbaar. Informeer je goed over de wandelroutes en zorg voor de juiste uitrusting.
  • Weersomstandigheden: Check de weersverwachting voordat je vertrekt. Sommige watervallen kunnen gevaarlijk zijn bij slecht weer.

Corsica’s watervallen wachten op je!

Deze gids biedt je een startpunt om de prachtige watervallen van Corsica te ontdekken. Met talloze opties voor elk wat wils, belooft dit mediterrane avontuur onvergetelijke momenten en oogstrelende landschappen.

Dus pak je wandelschoenen, vul je waterfles en ga op verkenning!

Watervallen op Corsica video

Vakantie aanbiedingen Corsica

 812,00

Hotel Best Western U Ricordu is een 4 sterren accomodatie op Macinaggio. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 812 per persoon.

 542,00

Camping Marina d'Erba Rossa is een 4.0 sterren accomodatie in Ghisonaccia. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 542.00 per persoon.

 589,00

Appartement Odalys Residence Casa D Orinaju is een 3 sterren accomodatie op Oletta. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 589 per persoon.

 406,00

Odalys Residence Casa Orinaju is een 3 sterren accomodatie in Oletta. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 406.00 per persoon.

 294,00

Odalys Residence Acqua Bella is een 3 sterren accomodatie in Poggio-mezzana. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 294.00 per persoon.

 322,00

Odalys Sognu di Mare is een 3 sterren accomodatie in Bravone. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 322.00 per persoon.