Parc Naturel Régional de Corse

Parc Naturel Régional de Corse

Het Parc Naturel Régional de Corse, ook wel bekend als “Parc di Corsica”, is een prachtig natuurgebied dat bijna 52% van het landoppervlak van Corsica beslaat. Met een totale oppervlakte van 440.200 hectare is het een van de grootste natuurparken in Frankrijk.

Het park werd in 1972 opgericht met als doel de unieke natuurlijke schoonheid en het rijke erfgoed van Corsica te beschermen. Het park omvat een uiterst gevarieerd landschap, met ruige bergketens, dichte bossen, glooiende heuvels, idyllische stranden en kristalheldere rivieren.

Dieren in het Park

Het Park herbergt een grote verscheidenheid aan dieren, waarvan vele zeldzaam of endemisch zijn. Enkele van de meest opvallende dieren in het park zijn: Moeflon, Steenarend, Corsicaanse hagedis en wilde zijnen.
Ook voor kinderen is dit park erg leerzaam en door de grote hoeveelheid diersoorten die er zijn.

Flora en fauna in Parc Naturel Régional de Corse

De biodiversiteit van het nationaal park is ongeëvenaard. Het park herbergt meer dan 2.000 plantensoorten, waarvan vele zeldzaam of endemisch zijn. Ook leven er in het park meer dan 500 diersoorten, waaronder zeldzame vogels, amfibieën en reptielen.

Parc Naturel Régional de Corse waterval

Parc Naturel Régional de Corse waterval

Flora en Fauna in dit gebied

Populaire activiteiten in Corse

Het Parc Naturel Régional de Corse biedt een scala aan activiteiten voor natuurliefhebbers en avontuurlijke reizigers. Wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen, boottochten en paardrijden zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.

De GR20

Een van de hoogtepunten van het park is de GR20, een van de beroemdste langeafstandswandelpaden ter wereld. Deze uitdagende route van 180 kilometer voert je door de meest spectaculaire landschappen van Corsica.

Andere bezienswaardigheden

Naast de GR20 zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden in het nationaal park van Corsica. Bezoek bijvoorbeeld de Cirque de Gavarnie, een indrukwekkende bergkom met watervallen en gletsjers, of bewonder de Calanques de Piana, rotsformaties die door miljoenen jaren erosie zijn gevormd. Het park is een oase van rust en u kunt hier optimaal geniet van uw vakantie.

Praktische informatie

  • Beste reistijd: De beste tijd om het dit park te bezoeken is in het voor- of najaar, wanneer het weer aangenaam is en er minder toeristen zijn.
  • Toegang: Het park is gratis toegankelijk.
  • Accommodatie: Er zijn diverse campings, hotels en gîtes te vinden in het park.

Het Parc Naturel Régional de Corse is een unieke plek waar je de schoonheid van de natuur in al haar glorie kunt ervaren. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of gewoon wilt genieten van de prachtige landschappen, Corsica heeft voor ieder wat wils.

Parc Naturel Régional de Corse video

Vakantie aanbiedingen Corsica

 608,00

Appartement Odalys Club Residence Les Hameaux De Capra Scorsa is een 3 sterren accomodatie op Lozari. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 608 per persoon.

 322,00

Odalys Sognu di Mare is een 3 sterren accomodatie in Bravone. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 322.00 per persoon.

Lucciana

Hotel La Lagune

 1.014,00

Hotel La Lagune is een 4 sterren accomodatie op Lucciana. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 1014 per persoon.

Cervione

Hotel Orizonte

 710,00

Hotel Orizonte is een 3 sterren accomodatie op Cervione. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 710 per persoon.

 406,00

Odalys Residence Casa Orinaju is een 3 sterren accomodatie in Oletta. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 406.00 per persoon.

 542,00

Camping Marina d'Erba Rossa is een 4.0 sterren accomodatie in Ghisonaccia. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 542.00 per persoon.