Openbaar vervoer Corsica

Openbaar Vervoer Corsica

Corsica, ook wel bekend als het “eiland van de schoonheid”, trekt jaarlijks duizenden bezoekers aan met zijn adembenemende landschappen en rijke culturele erfgoed. Als je van plan bent om dit prachtige eiland te verkennen, is het handig om meer te weten te komen over het openbaar vervoer op Corsica en de bijbehorende kosten. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt.

Het openbaar vervoer op Corsica

Het openbaar vervoer op Corsica is goed georganiseerd en biedt verschillende mogelijkheden om het eiland te verkennen. Een populaire optie is het gebruik van bussen, die een uitgebreid netwerk hebben dat de meeste steden en dorpen met elkaar verbindt. Deze busdiensten worden verzorgd door verschillende maatschappijen, zoals Transport en Corse (TC), die comfortabele en moderne voertuigen aanbieden.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de trein te nemen. Het treinnetwerk op Corsica is minder uitgebreid dan het bussysteem, maar biedt nog steeds de mogelijkheid om enkele van de mooiste plekken op het eiland te bereiken. De spoorwegen op Corsica worden beheerd door Chemins de Fer de la Corse (CFC).

Busdiensten op Corsica

De busdiensten op Corsica zijn betrouwbaar en bieden een goede dekking van het eiland. Je kunt verschillende soorten tickets kopen, afhankelijk van de duur van je verblijf en je reisbehoeften. Een enkelvoudig ticket kost meestal tussen de €2 en €10, afhankelijk van de afstand die je wilt afleggen. Als je van plan bent om veel met de bus te reizen, kun je overwegen om een dagkaart of een weekpas aan te schaffen, wat vaak voordeliger is.

Treindiensten op Corsica

Het treinnetwerk op Corsica is beperkter dan het bussysteem, maar biedt nog steeds interessante mogelijkheden om het eiland te verkennen. De treinen zijn comfortabel en bieden prachtige uitzichten op de natuurlijke schoonheid van Corsica. Het tarief voor een treinreis varieert afhankelijk van de afstand en het type trein dat je neemt. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €5 en €20.

trein corsica

Trein Corsica

prachtige uitzichten op de natuurlijke schoonheid

Andere vervoersmogelijkheden

Naast bussen en treinen zijn er nog andere vervoersmogelijkheden op Corsica. Zo kun je bijvoorbeeld een auto huren om het eiland op je eigen tempo te verkennen. Autoverhuurbedrijven zijn te vinden op de luchthavens en in de belangrijkste steden van Corsica.

Ook zijn er veerdiensten die Corsica verbinden met het vasteland en andere nabijgelegen eilanden. Deze veerdiensten zijn ideaal als je van plan bent om Corsica te combineren met andere bestemmingen.

kosten van het openbaar vervoer op Corsica

De kosten van het openbaar vervoer op Corsica variëren afhankelijk van de gekozen vervoerswijze en de afstand die je wilt afleggen. Het is belangrijk om te vermelden dat kinderen vaak korting krijgen op de tarieven voor het openbaar vervoer.

Voor meer gedetailleerde en actuele informatie over prijzen en dienstregelingen kun je terecht op de websites van de betreffende maatschappijen. Ook bij de lokale VVV-kantoren kun je vaak nuttige informatie vinden.

Ontdek Corsica met het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Corsica biedt reizigers een flexibele en betaalbare manier om dit prachtige eiland te ontdekken. Of je nu kiest voor de bus, de trein of een ander vervoersmiddel, Corsica zal je zeker verrassen met zijn adembenemende natuur en rijke geschiedenis.

Dus pak je koffer, koop je kaartje en ga op avontuur in Corsica! Geniet van de sfeervolle dorpjes, de prachtige stranden en de unieke cultuur die dit eiland te bieden heeft. Het openbaar vervoer staat voor je klaar om je te helpen het meeste uit je reis naar Corsica te halen.

Vakantie aanbiedingen Corsica

 294,00

Odalys Residence Acqua Bella is een 3 sterren accomodatie in Poggio-mezzana. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 294.00 per persoon.

Sainte Lucie De Porto Vecchio

Residence Odalys San Martinu

 714,00

Residence Odalys San Martinu is een 2 sterren accomodatie in Sainte Lucie De Porto Vecchio. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 714.00 per persoon.

 406,00

Odalys Residence Casa Orinaju is een 3 sterren accomodatie in Oletta. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 406.00 per persoon.

 608,00

Appartement Odalys Club Residence Les Hameaux De Capra Scorsa is een 3 sterren accomodatie op Lozari. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 608 per persoon.

 434,00

Odalys Les Villas Bel Godere is een 3 sterren accomodatie in Belgodere. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 434.00 per persoon.

Cervione

Hotel Orizonte

 710,00

Hotel Orizonte is een 3 sterren accomodatie op Cervione. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 710 per persoon.